WordPress 4.9

Nova WordPress inačica 4.9, nazvana “Tipton” u čast jazz glazbenika i vođe benda Billy Tipton, dostupna je za preuzimanje i nadogradnju. Nove mogućnosti u inačici 4.9 olakšati će vaš dizajnerski radni slijed i čuvati vas od grešaka koda.

Dobro došli u poboljšani radni slijed Prilagođivača s dizajn skicama, zaključavanjem, tempiranjem i poveznicama za pretpregled. Uz to označavanje sintakse koda i provjere grešaka koda omogućiti će vam jednostavan i lagan proces kreiranja. I na kraju, uz sve prethodno spomenute odlične promjene, implementirali smo novi Widget Galerije i poboljšanja u pregledavanju i mijenjanju tema.

Poboljšani radni slijed Prilagođivača

Skice i tempirane prilagodbe dizajna stranica

Da, ispravno ste pročitali. Baš kako možete skicirati i revidirati objave i tempirati njihovu objavu u vrijeme i datum po vašem izboru, tako sad možete prilagođavati dizajn vaše web-stranice i tempirati kada želite objaviti izmjene dizajna.

Surađujte s poveznicama za pretpregled dizajna

Trebate povratne informacije o predloženim promjenama dizajna web-stranice? WordPress 4.9 vam omogućuje poveznicu za pretpregled koju možete poslati vašem timu i klijentima kako bi prikupili i integrirali povratne informacije prije nego što se objave tempirane promjene. Možda bi mogli to nazvati suradnja ++?

Zaključavanje dizajna za očuvanje vaših promjena

Jeste li se ikad susreli sa scenarijem gdje dva dizajnera rade na istom projektu i dizajner A zamjeni prekrasne promjene koje je postavio dizajner B? WordPress 4.9 značajka zaključavanja dizajna (slično zaključavanju objava) osigurava vašu skicu dizajna tako da nitko drugi ne može dodati promjene ili obrisati vaš trud.

Obavijest o zaštiti vašeg rada

Jeste li se morali maknuti od računala prije nego što ste spremili novu skicu? Ne morate se bojati, kada se vratite, WordPress 4.9 ljubazno će vas pitati želi te li spremiti nespremljene promjene.

Poboljšanja koda

Označavanje sintakse koda i provjera grešaka? Da, molim!

Imate problema sa prikazom, ali ne znate točno gdje je greška u CSS-u koji ste tako lijepo napisali. Sa označavanje sintakse koda i provjerom grešaka za uređivanje CSS-a i widgeta Prilagođeni HTML koji je predstavljen u WordPress 4.8.1, brzo će te utvrditi grešku. Praktički garantira olakšavanje pronalaska greške u vašem kodu i njihovo uklanjanje i ispravljanje.

Sandbox za sigurnost

Strahovanje ob bijelog zaslona. Izbjeći ćete ga prilikom rada na temama i dodacima jer će vas WordPress 4.9 upozoriti ako spremate grešku. Lakše ćete spavati noću.

Upozorenje: Predstoji potencijalna opasnost!

Kada izravno uređujete teme i dodatke, WordPress 4.9 ljubazno će vas upozoriti da je to opasna praksa. Preporučiti će da kreirate sigurnosne kopije vaših datoteka prije spremanja promjena, kako ih ne bi nestali nakon sljedećeg ažuriranja. Pođite sigurnom rutom: zahvaliti ćete si u budućnosti. Vaš tim i kupci biti će vam zahvalni.

Još više ažuriranja widgeta

Novi widget galerije

Inkrementalno poboljšanje promjenama u medijima ugrađenim u WordPress 4.8, sada možete dodati galeriju koristeći widget Da!

Stisnite gumb, Dodajte medijski zapis

Želite li dodati medijski zapis u vaš tekstualni widget? Ugradite slike, video i zvučni zapis direktno u vaš widget zajedno sa tekstom, putem jednostavnog ali korisnog gumba Dodaj medijski zapis. Woo!

Poboljšanja u izgradnji web-stranice

Sigurnije mijenjanje tema

Kada mijenjate teme, widgeti ponekad misle da mogu promjeniti lokaciju. Poboljšanja u WordPress 4.9 nude dosljednije smještanje izbornika i widgeta kada odlučite da je vrijeme za promjenu teme. Uz to, možete pretpregledati instalirane teme ili ih preuzeti, instalirati i pretpregledati nove teme. Pretpregled, opcija koja je vrlo praktična prije lansiranja nove teme.

Bolje upute za kreiranje izbornika = Manje neudomice

Jeste li bili zbunjeni postupkom kreiranja novog izbornika? Više nećete biti! Ispeglali smo UX za lakše proces kreiranja izbornika. Nove upute će vas voditi.

Sreća programera ?

Poboljšanja JS API-a Prilagođivača
Napravili smo brojna poboljšanja u JS API-ju Prilagođivača u WordPress 4.9, eliminirajući mnoge bolne točke i time ga čineći jednostavnijim za korištenje kao s PHP API. Novost su predlošci za osnovne kontrole, datum/vrijeme kontrola, i sekcija/panel/globalne obavijesti. Pogledajte punu listu.

CodeMirror je dostupan za upotrebu u vašim temama i dodacima
Predstavljamo novi zbirku koda za uređivanje. CodeMirror, za upotrebu unutar jezgre. Upotrijebite za pisanje ili uređivanje koda unutar vaših dodataka, kao što su CSS ili JavaScript polja.

MediaElement.js nadograđen na 4.2.6
WordPress 4.9 sadrži nadograđenu inačicu MediaElement.js, koja uklanja ovisnost o jQuery, poboljšava pristupačnost, modernizira UI i popravlja puno nedostataka.

Poboljšanja za Uloge i mogućnosti
Uvedene su nove mogućnosti koje vam omogućuju granularno upravljanje dodacima i prijevodima. Uz to, proces prebacivanja web-stranice u multisite je dorađen kako bi se ažurirale uloge i mogućnosti korisnika na sigurniji i dosljedniji način.

Preuzmite WordPress 4.9, ili posjetite Nadzorna ploča → Nadogradnje i ažurirajte svoju instalaciju WordPressa.