ECweb Domain

Provjerite raspoloživost domene koju želite registrirati.

Unesite domenu u sljedećem obliku:  domena.com  ili domena.net i kliknite Provjeri.

[wpdomainchecker]

Internet domena

Ako želite svoje web stranice prezentirati na internetu, morate imati registriranu domenu. Izbor imena domene treba biti usklađen s imenom tvrtke ili imenom proizvoda. Nemojte koristiti riječi koje se mogu napisati na više načina, jer to stvara nejasnoće i dovodi do zabuna. Isto tako nemojte koristiti crtice i druge specijalne znakove, ako to baš nije nužno.

Kad birate ime, prvo pogledajte stranice koje već nose imena slična Vašem izboru. Proučite kakav sadržaj nude stranice sličnog imena. Jako je bitno za Vaš posao da se kupci ne zabune i greškom dospiju na web stranice s uvredljivim ili neprikladnim sadržajem. Neka ime Vaše web domene bude gramatički i pravopisno točno. Isto tako, vežite se uz Vaš najprepoznatiljiviji brend.

Nepravilno ime bi bilo ono ime koje je komplicirano za utipkati kao što su predugačke riječi, riječi s puno crtica, komplicirani, stručni pojmovi i korištenje englesko-hrvatske kombinacije. Ako je moguće takve kombinacije treba izbjegavati. Bolje je malo duže promisliti koja kombinacija od raspoloživih slobodnih domena je najjednostavnija i najefektnija.

Na kraju krajeva, ne birate ime domene svaki dan. Kada je izaberete, koristiti ćete je godinama. Nemojte zaboraviti da će vam se ime domene nalaziti i u e-mail adresama koje ćete mnogo puta usmeno diktirati nekom poslovnom partneru.

Registracija domene

Proces u kojem dobivate pravo korištenja određene jedinstvene internet domene, kod ovlaštene tvrtke ili institucije zove se Registracija domene. Registrirati možete besplatne i naplatne internet domene.

Kod besplatnih domena morate ispunjavati uvjete koje propiše institucija ili tvrtka koja njima upravlja. Ako ispunjavate uvjete, tada registrirate pravo korištenja besplatne internet domene, obično na godinu dana.

Naplatne domene iznajmljujete isključivo uplatom po cjeniku, koji propisuje institucija ili tvrtka koja njima upravlja. Proces registracije za većinu internet domena moguće je napraviti vrlo brzo i to online. Sam postupak registracije i parkiranja Internet domene moguće je izvesti za desetak minuta.

U nastavku pogledajte detaljan popis domena koje možemo registrirati za Vas. Uz svaku domenu je izražena i informativna cijena registracije. Prije narudžbe nas kontaktirajte da Vam potvrdimo cijenu. Cijene se u trenutku registracije mogu razlikovati od izraženih u našem cjeniku, zbog velike količine dobavljača koji bez najave mogu promjeniti cijenu registracije.