ECweb Hosting smještaj internet stranica

ECweb Hosting

Web stranicama, odnosno Internet stranicama ili sve češće u zadnje vrijeme Mrežnim stranicama, zovemo kolekciju internet sadržaja na jednoj lokaciji. Mjesto na kojem se nalazi takva kolekcija sadržaja, je označeno jedinstvenom internet Domenom, koja je u stvari adresa mjesta na kojem se taj sadržaj nalazi.

Da bi takva kolekcija internet stranica ili sadržaja bila stalno dostupna svim korisnicima interneta, one se smješta na web server odnosno poslužitelj. Usluga smještaja Internet stranica se zove web hosting. Uobičajeno je da taj zadatak za vas obavi specijalizirana hosting tvrtka.

Iako je istina da i vaše kućno računalo može poslužiti kao poslužitelj, ako je spojeno na internet mrežu. No upravo zbog toga što vaše računalo ne može raditi godinama, 24 sata dnevno, zbog toga što vam internet veza ne dopušta spajanje većeg broja korisnika, te zbog toga što svaki put kad vam mama isključi računalo, da bi uključila usisavač, vaše web stranice neće biti dostupne.

Web hosting tvrtka će vaš web stranice smjestiti na svoj web poslužitelj i tako će on postati dostupan svim korisnicima interneta u svakom trenutku. Hosting usluga zapravo pruža „dom“ vašim web stranicama i omogućuje im stalnu dostupnost na internetu.

ECweb Hosting paketi

Web Hosting paket podrazumjeva najam određene zapremine prostora na disku web poslužitelja. Najmanji paket koji nudi ECweb Hosting usluga je 1000 MB. To konkretno znači, da kada zakupite ECweb Start Plan paket, ustvari ste iznajmili 1000 MB prostora na diskovnom prostoru web poslužitelja i to na period od godinu dana.

U svim ECweb Hosting paketima dobivate i kolekciju licenciranih web aplikacija, koje omogućuju prikaz Vaših web stranica. Isto tako je uključen e-mail poslužitelj, koji Vam omogućuje kreiranje e-mail adresa vezanih uz Vašu domenu. A da bi to mogli napraviti, dobivate  cPanel, aplikaciju za upravljanje Web Hosting paketom.

Odmah nakon zakupa određenog ECweb Hosting paketa, na njemu se prvo definira primarna internet domena. Bez obzira da li se radi o besplatnoj ili naplatnoj domeni, svaki Web Hosting paket je mora imati. Osim primarne domene moguće je na neke ECweb Hosting pakete parkirati i dodati od jedne do nekoliko internet domena.

Taj dio pripremnog podešavanja i smještaja domena na Vaš ECweb Hosting paket, uvijek odrađuje naš tim Administratora. Odmah po završenoj početnoj konfiguraciji Vašeg paketa dobivate korisničko ime i lozinku za pristup cPanelu.